Uit een studie van Media Kix bleek dat een van de grootste zorgen van bedrijven fake volgers zijn. terwijl het kiezen van beïnvloeders, het spotten van neppe volgelingen en inauthentieke betrokkenheid is.

Dit is geen verrassing, aangezien bedrijven winst moeten maken over wat ze aan influencers betalen. En als een influencer waar ze mee werken veel neppe volgers heeft, krijgen ze geen goede return of investment. Valse volgers kosten bedrijven meer dan 1,3 miljard dollar per jaar.

Dit is iets wat we bij Allesinsta.nl ook serieus nemen. Dit is een van de redenen waarom we elke instagram account handmatig onderzoeken voordat we ze op Shoutcart vermelden (nadat ze zich hebben aangemeld).

Dus, om u te helpen de juiste Instagram influencers te vinden (of u nu op zoek bent naar hen op Allesinsta of niet), heb ik deze gids voor u samengesteld. Hier leert u hoe u een account met fake Instagram volgers grondig kunt controleren voordat u met hen gaat werken…

Gebruik een fake instagram volger tool:

De eenvoudigste manier om te controleren op fake Instagram volgers is door gebruik te maken van een fake instagram volger tool. Een fake volg tool is een hulpmiddel dat een account analyseert en u vertelt hoeveel fake volgers en/of echte Instagram volgers het account heeft.

Een van de meest populaire is IG Audit. Het is ook gratis te gebruiken.

Het enige wat u hier hoeft te doen is het Instagram account naam van een influencer te doorzoeken. Het zal u de gemiddelde en verwachte hoeveelheid engagementniveau’s laten zien die een account van die grootte zou moeten hebben. Het geeft ook een schatting van het aantal echte volgers.

Maak je niet te veel zorgen als een account een aantal fake volgers heeft, want dit is normaal. Er zijn verschillende bots die echte accounts volgen om zichzelf zo natuurlijk mogelijk te laten lijken.

Gebruik een engagement calculator:

Een andere manier om te controleren op fake volgers is door het berekenen van de engagement. Mensen kunnen zowel fake volgers als engagement kopen. Maar minder mensen kopen engagement. Daarom zou het beter voor u zijn om engagement te analyseren in plaats van volgers als u influencers kiest. Volgers fraude zal gemakkelijker te herkennen zijn bij het analyseren van engagement.

Een goede tool die je kunt gebruiken om engagement te controleren is Phlanx.

Het toont u de engagement rate en het toont ook een grafiek die de gemiddelde engagement rate toont die een account zou moeten hebben. Afhankelijk van het aantal volgers dat het heeft. De meeste calculaties die je analyseert hebben een vergelijkbaar niveau van engagement in vergelijking met deze grafiek.

Dus, als een account een te hoge of te lage engagement rate heeft, dan geeft dit aan dat het een fake volger heeft.

Maar vergeet niet dat er bepaalde niches zijn (zoals humor) waar de engagement rate een stuk hoger kan zijn. En er zijn saaie niches waar engagement lager kan zijn dan normaal.

Controleer wie de berichten leuk vindt:

Instagram laat je de volgers zien die een post like.

U kunt ook op de ‘likers’ klikken om te zien wat ze posten. Als je merkt dat de meeste van deze accounts niet veel of heel weinig hebben gepost, kun je er zeker van zijn dat de volgers fake zijn.

Zelfs als ze iets posten dat een beetje uit de hand lijkt te lopen, heb je je antwoord. Als u Instagram al een tijdje gebruikt, weet u wat mensen normaal gesproken posten.

Lees de comments en bekijk de mensen die ze plaatsen:

Een andere manier om te controleren op fake volgers en betrokkenheid is door het lezen van comments. Als een account een goede aanhang heeft en de berichten krijgen veel likes, dan zouden de berichten ook comments moeten krijgen. Als de berichten zeer weinig of geen commentaar krijgen, kunnen de “likes” nep zijn.

Als je opmerkingen ziet, moet je ze ook doorlichten. Er zouden enkele opmerkingen moeten zijn die lang en inzichtelijk zijn en enkele opmerkingen die kort zijn en de opmerkingen zouden ook “likes” moeten krijgen. Als alle opmerkingen kort en oppervlakkig zijn, dan is dat een indicatie van een valse betrokkenheid.

Klik ook hier op de gebruikers die de opmerkingen achterlaten en controleer hun account om na te gaan of ze echt zijn.

Controleer de groei van de volgers:

Een andere manier om te controleren op fake volgers is door het volgen van engagement growth. Als u een account met Socialblade analyseert, zal het de groei van de volger laten zien. De meeste accounts zullen een consistente volger groei laten zien met enig verlies in volgelingen zoals de onderstaande.

Maar als een account een plotselinge groei van het aantal volgers laat zien voor een dag of twee en dan valt het direct weg, dan is dat waarschijnlijk omdat ze op die dag volgers hebben gekocht. Soms krijgen accounts veel volgers omdat ze werden getagd of viraal gingen. Dus, je kunt het account controleren om te zien hoe het account groeit.

Meestal, wanneer zoiets gebeurt, zal het aantal volgers dat het account ontvangt langzaam afnemen. Het zal niet allemaal de volgende dag zomaar wegvallen. Tenzij ze shoutout voor shoutout doen. Dit kun je alleen controleren door het account in de gaten te houden.

Vraag de influencer naar casestudies:

Een andere manier om zeker te zijn of een account echte volgers heeft, is door de influencers te vragen om casestudies. Sommige influencers nemen hun diensten zeer serieus en zullen details geven over de resultaten die ze voor vorige bedrijven die hen hebben ingehuurd, hebben behaald.

Dus, als ze case studies hebben, kunt u ze bekijken en contact opnemen met de mensen die ze hebben ingehuurd (indien nodig).

Gebruik nu deze methoden om influencers te controleren op valse Instagram vogers…
Dit zijn alle top tactieken die je kunt gebruiken om te controleren op fake Instagram volgers. Zorg ervoor dat je ze allemaal gebruikt. Dit kan een tijdje duren. De inspanning zal zeker de moeite waard zijn, omdat u topkwaliteit influencers zult kiezen die u zullen helpen een betere ROI te genereren van uw inspanningen.

Als u het druk heeft en niet veel tijd wilt besteden aan het doorlichten van influencers voor fake volgers, kunt u altijd Allesinsta gebruiken.